Nordiska Trädgårdar 21-24 april

 

Hoppas vi ses i vår monter C 26:57!sockerbruksparken

Intresset för att ympa in nya sorter på gamla

äppel- och päronträd växer från år till år.

I Sällskapets monter säljs ympris och även den utrustning du behöver för att kunna ympa. Dessutom ger erfarna ympmästare demonstrationer många gånger dagligen i montern. Du kan även få ditt alldeles egna träd gjort av det ympris och den grundstam du väljer.

 

Äppelkunskap är alltid aktuell och många som flyttar till ett hus med gamla äppelträd på tomten undrar vilka äppelsorter de har, när de mognar och vad man bäst använder dem till, liksom hur man sköter träden så att de får ett långt och friskt liv. Vi delar med oss av vår kunskap gällande sorter och skötsel av äppelträd.

 

Nu ökar även intresset för våra päronsorter. Kunskapen om vilka sorter som växer i landets gamla trädgårdar har nästan gått förlorad. Utbudet i plantskolorna är begränsat. Därför engagerar sig Sveriges Pomologiska Sällskap i att inventera gamla päronsorter och återge dem deras namn. För detta krävs även internationellt samarbete. Vi hjälper dig gärna med råd om vilket päronträd som passar i just din trädgård.

 

Men det är inte bara päron och äpple som växer i våra trädgårdar. I Sällskapets medlemstidning Pomologen, som ges ut fyra gånger per år, kan du läsa om många andra frukter och bär, plommon, havtorn, hassel och annat. I vår monter hittar du litteratur och äldre exemplar av Pomologen till försäljning. 

 

Hoppas vi ses!

Mvh Mässgruppen

WordPress theme: Kippis 1.15